lokalna.hr Novosti Sektori Događanja Inkubator ZOR
LokalnaŽupanijeHrvatskaEUFondoviPoduzetništvoZapošljavanje
naslov
Predstavljanje novog EU projekta u Rijeci
: lokalna - : 28.9.2020.

Rijeka je domaćin novog EU projekta koji se bavi propitkivanjem tradicionalne uloge žena


Predstavljanje novog EU projekta "Re-kreiraj posao i žvot za žene i muškarce" u Rijeci

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatska zajednica županija i Spona Code pozivaju Vas na javno predstavljanje EU sufinanciranog projekta pod nazivom "Re-kreiraj posao i život za žene i muškarce" koje će se održati u utorak 29. rujna 2020. od 11:00 do 12:30, hotel Bonavia, Rijeka.

Riječ je o projektu kojem je svrha promjena društvenih normi o tradicionalnim ulogama žena  i muškaraca u obitelji i na poslu kako bi se smanjili problemi s kojima se susreću mladi ljudi pri zaposlenju i podizanju obitelji.

Sudionike će uvodno pozdraviti državna tajnica Majda Burić iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić, a putem video poruke obratit će se i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica.

Nakon uvodnog obraćanja, direktorica Spona code Diana K. Dešković predstavit će mogućnosti uključenja u MAMFORCE audit, strateški alat promjene organizacijske kulture koji pruža podršku u kreiranju podržavajućeg radnog mjesta za zaposlene roditelje i žene.

Predstavit će se primjer dobre prakse kompanije koja je nositeljica MAMFORCE STANDARDA u kategoriji GROW – BKS Bank AG, Glavna podružnica Hrvatska koju će predstaviti direktor Juraj Pezelj.

Budući je broj mjesta ograničen, molimo Vas da svoje sudjelovanje potvrdite što prije,  najkasnije do ponedjeljka 28. rujna 2020. do 12 satina adresu elektronske pošte: info@mamforce.hr.

Sudjelovanje će zbog epidemioloških mjera biti omogućeno po redu prijavljivanja. U slučaju naknadne nemogućnosti dolaska molim da svakako javite otkazivanje dolaska, također do ponedjeljka 28. rujna u 12 sati.

Prijavom na konferenciju dobit ćete poveznicu na live streaming u slučaju nemogućnosti dolaska ili sudjelovanja na mjestu događaja.

 

 

PROGRAM

10:30 – 11:00 – Registracija sudionika

11:00 – 11:15 – Uvodna obraćanja 

Majda Burić, državna tajnica, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Marina Medarić , zamjenica župana Primorsko-goranske županije

11:15 – 11:25 – Video poruka Dubravka Šuica, Europska komisija, potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju

11:25 – 11:55 Predstavljanje mogućnosti uključenja u MAMFORCE SOCIETY u okviru EU sufinanciranog projekta

Diana K. Dešković, SPONA CODE, direktorica

11:55 – 12:05 – Primjer dobre prakse

Juraj Pezelj, BKS Bank, direktor, Glavna podružnica Hrvatska

12:05 – 12:15 – Video isječci iz predstave „Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce“

Udruga Riječi/Prave/Predstave

12:15 – 12:30 QA publika

 

Projekt „Re-kreiraj posao i život za žene i muškarce“ sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Program Europske unije o pravima, jednakosti i građanstvu 2014.-2020.

Cilj projekta je povećati osviještenost i utjecati na nejednaku podjelu odgovornosti unutar obitelji kao i na nepovoljnu poziciju zaposlenih majki i općenito roditelja. Uz to, cilj je razvijanje fleksibilnijih radnih rješenja kojima će se omogućiti bolja usklađenost obiteljskog i poslovnog života te promicanje jednakih mogućnosti za žene i muškarce pri zaposlenju i na radnom mjestu.

Kroz projekt će se provoditi edukacija zaposlenih, poslodavaca te predstavnika lokalne  i regionalne samouprave u cilju unapređenja poslovnih politika i procesa koji podržavaju jednakost prilika, osiguravaju pravičnost, potiču inovativnost i vode boljoj produktivnosti. Nadalje, u sklopu projekta provodi se županijsko i nacionalno istraživanje u cilju poboljšanja položaja zaposlenih majki i osnaživanja ravnopravnosti muškaraca i žena u privatnom i poslovnom životu.