lokalna.hr Novosti Sektori Događanja Inkubator ZOR
LokalnaŽupanijeHrvatskaEUFondoviPoduzetništvoZapošljavanje
naslov
Iz nacionalnih i EU fondova Općina Preko povukla 11 milijuna kuna
: lokalna - : 18.9.2020.

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i dodjelom godišnjih priznanja, u velikoj dvorani POU Dom na žalu danas je obilježen Dan Općine Preko i blagdan svetog Mihovila


Govoreći o protekle dvije godine svoga mandata na čelu jedne od najuspješnijih jedinica lokalne samouprave u Zadarskoj županiji, općinski načelnik Jure Brižić istaknuo je kako Općina Preko povukla ukupno oko 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz nacionalnih i europskih fondova, što je rezultiralo ostvarenjem brojnih projekata  koji doprinose razvoju svih područja života u svim mjestima Općine Preko.

-Iznimnim zalaganjem svih mojih suradnika, zajedničkom vizijom napretka i efikasnim rješavanjem problema stvorili smo povoljnu klimu za sve investitore koji ulažu na području naše općine jer sigurnost ulaganja jamči mnoge privatne i javne projekte, što doprinosi kako razvoju otoka tako i novom zapošljavanju, a u konačnici ti rezultati trebali bi se odraziti i na pozitivnu demografsku sliku. Vjerujte, nema veće radosti i zadovoljstva od činjenice da smo od 2018. do danas ukupno podijelili 54 porodiljne naknade u iznosu od 340.000,00 kuna. Posebno bih naglasio da svim tim mladim ljudima treba čestitati jer su odlučili svoju obitelj zasnovati na našem otoku. Iako možda nemaju uvjete kao negdje drugdje u inozemstvu, oni su se odlučili za otok, za budućnost svoje djece na djedovini, bez obzira na sve izazove s kojima će se susresti tijekom života, ustvrdio je Brižić te dodao kako, nažalost, pojedini mediji stvaraju sliku da je trava puno zelenija negdje drugdje, što nije u potpunosti točno.

-Može se i u Hrvatskoj uspjeti ako ste kvalitetni, trudite se te time prihvatite ovakav standard normalnog života. Ugodno okuženje, obitelj, vrijednosti, osjećaj sigurnosti, zdrav okoliš samo su neke od prednosti života na našem otoku ali i u cijeloj državi. Upravo smo mi u našoj općini svjedoci da samo zajedničkim snagama, kvalitetnom suradnjom i kvalitetno pripremljenim projektima možemo postići uspjeh i realizirati sve planirane projekte, poručio je načelnik Jure Brižić.

O uspjesima Općine Preko govorio je i Božidar Longin, zadarski župan i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, navodeći da je riječ o lokalnoj samoupravi koja osluškuje potrebe svojih stanovnika, ali i kvalitetno surađuje sa Zadarskom županijom na ostvarenju svojih razvojnih projekata.

Nema vijesti