lokalna.hr Novosti Sektori Događanja Inkubator ZOR
LokalnaŽupanijeHrvatskaEUFondoviPoduzetništvoZapošljavanje
naslov
Općina Rešetari iz EU fondova povukla preko 100 milijuna kuna bespovratnih sredstava
: lokalna - : 1.9.2020.

Općina Rešetari je najuspješnija općina po ugovorenim sredstvima iz EU fondova


Obilježavanje dana općine prilika je da se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća govori o postignućima u proteklih godinu dana i planovima za naredno razdoblje. Bilo je tako i na obilježavanju dana Općine Rešetari. Govorili su predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković i općinski načelnik Zlatko Aga. Imali su se s čime pohvaliti jer je Općina Rešetari realizirala i realizira više iznimno vrijednih i skupih projekta koji unapređuju život stanovništva.

O čemu se radi vidljivo je iz govora načelnika Zlatka Age.
– Poštovani saborski zastupnici, poštovani župane, štovani izaslaniče ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda gosp. Tomičiću, pukovniče Čorak, poštovani gradonačelniče Grgiću i kolege načelnici općina u našem okruženju, draga predsjednice Općinskog vijeća, štovani vijećnici općine Rešetari, poštovani dragi gosti i prijatelji naše općine, dragi uzvanici!
Želeći Vam svima iskrenu dobrodošlicu u našu i vašu općinu Rešetari, zahvaljujem Vam se svima što ste svojim dolaskom na današnju sjednicu uveličali proslavu 27. godišnjice rada naše Općine.
Vjerujem da ste svi vi u proteklim mjesecima često kao i ja, izgovarali rečenicu: „Da mi je netko rekao da će nam se ovo dogoditi nikad ne bi povjerovali.“

Još nakon nove godine smo slušali o nekom novom virusu daleko na istoku. Ali, samo nekoliko tjedana kasnije život nam se iz temelja promijenio. Rekao bi da je pandemija korona virusa gotovo zaustavila život da dva mjeseca, a posljedice koje ostavlja svakako ćemo osjećati još puno duže. Ipak, nije mi namjera da danas pričamo samo o koroni jer vjerujem da je i vama ta tema postala mrska. Uostalom, s tim smo se problemom morali nositi brzo i efikasno, poučeni nekim ranijim krizama. S ovog mjesta, vjerujem u ime svih nas i u ime svih mještana općine, velika zahvala i poštovanje prije svega ide medicinskom osoblju koje je spašavalo živote oboljelih od COVID-a 19 te svima koji su se besprijekorno davali tih mjeseci pai sada ovih dana kada se virus opet budi. Također, svima službama i djelatnicima koji su unatoč opasnosti od zaraze brinuli se za naše građane čuvajući svoje zdravlje i zdravlje drugih, te veliko hvala mještanima općine na disciplini i odgovornosti koju su pokazali. Poziv je i dalje da se držimo svih predloženih mjera kojima bi smo otjerali taj prokleto sitni, ali podli i zločesti virus.
Da se poslužim riječima s aktualne državne mature -Ispit smo s uspjehom položili iako pitanja sigurno nisu bila lagana već naprotiv i nepoznata.

Nema vijesti