lokalna.hr Novosti Sektori Događanja Inkubator ZOR
LokalnaŽupanijeHrvatskaEUFondoviPoduzetništvoZapošljavanje
naslov
Održana vježba sustava civilne zaštite općine Babina Greda
: lokalna - : 30.9.2020.

Vježba je organizirana i provedena temeljem godišnjeg Plana vježbi sustava civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji


Nositelj vježbe je bila Općina Babina Greda, a suorganizatori Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH, Područni ured civilne zaštite Osijek – Služba civilne zaštite Vukovar i Hrvatske vode, Vodno gospodarski odjel za srednju i donju Savu – Vodno gospodarska ispostava za mali sliv Biđ-Bosut.

Cilj vježbe bila je provjera spremnosti i osposobljenosti postrojbe civilne zaštite opće namjene Općine Babina Greda i dobrovoljnog vatrogasnog društva u obrani od poplava :

  • organiziranje dostave napunjenih vreća do prijelazne rampe,
  • postavljanje folije,
  • izgradnja zečjeg nasipa u svrhu zatvaranja prijelazne rampe,
  • izgradnja protu-tlačnih zdenaca na simuliranim točkama izbijanja podzemnih voda,
  • izgradnja češljeva u svrhu ojačavanja i stabilizacije nožica nasipa kod pojave klizišta.

U vježbi su sudjelovali Općina Babina Greda (općinski načelnik i stožer civilne zaštite), postrojba civilne zaštite opće namjene Općine Babina Greda, dobrovoljno vatrogasno društvo Babina Greda, Služba civilne zaštite Vukovar, Postaja granične policije Županja i Hrvatske vode.

Vježba je provedena na savskom nasipu kod „čuvarnice“ te na prijelazno-silaznoj rampi dana 26.09.2020. godine (subota), u vremenu od 9:00 do 11:15 sati, a sve se odvijalo sukladno epidemiološkim mjerama.

Hrvatska vojska je postavila šator sa stolovima i klupama gdje je tokom vježbe upravljačka skupina izradila analizu vježbe, a nakon što je vježba završila poslužen je “vojnički grah” svima koji su bili taj dan na vježbi.